Hjem Weblinker Om Oss

itBergen.no™
[ Hovedside | Legg til link | Nye | Populær | Høyeste karakter | Tilfeldig ]

Kategori: Hovedside/Helse og Velvære/ Sorgarbeid


Sorter linkene etter: Tittel (A\D) Dato (A\D) Karakter (A\D) Popularitet (A\D)
Webstedene sorteres nå etter: Popularitet (Fra minst til mest treff)


 Hvordan etterlatte kan skrive seg gjennom sorgen 
Beskrivelse: Bodil Furnes er universitetslektor ved Institutt for helsefag ved Universitetet i Stavanger (UiS). På fredag disputerer hun med følgende avhandling: ”Å skrive sorgen – bearbeidelse av sorg. Prosessorientert skriving i møte med en fenomenologisk språkforståelse.
  Lagt til: 09-Sep-2008
  Treff: 1353 Karakter: 2 (1 Stem)
Gi karakter til dette webstedet | Detaljer

 Om å bearbeide sorgen 
Beskrivelse: Tidligere var det "god latin" å hevde at sorg foregikk i faser, og at "sorgarbeid" som bestod i å gjennomgå alle fasene var svært viktig. Nå sier flere forskere snarere det motsatte: Det hjelper å tenke positivt og leve aktivt, tiden arbeider for deg og mildner sorgen i alle fall.
  Lagt til: 15-Sep-2008
  Treff: 1370
Gi karakter til dette webstedet

 Barn og ungdom i sorg 
Beskrivelse: Artikkelen beskriver en kartleggingsstudie som tydeliggjør behovet i praksis for å fokusere på barn og ungdom som pårørende og etterlatte. Senere års forskning viser at traumer, som det å miste en i nær familie i barnealderen, kan ha innvirkning på en rekke sider ved barns utvikling. Personlighetsutvikling, syn på tilværelsen, forholdet til andre mennesker, selvtillit, mestringsevne, læringskapasitet og framtidig foreldrekapasitet kan påvirkes.
  Lagt til: 12-Sep-2008
  Treff: 1396
Gi karakter til dette webstedet

 Sorg og sorgreaksjoner 
Beskrivelse: Det er normalt at reaksjonene er sterke i tiden etter at du har mistet et barn. Å sørge over ditt barn er sunn reaksjon på en unaturlig situasjon og påkjenning. Følelsene vil variere mellom hjelpeløshet, frustrasjon, sorg, skyld og sinne.
  Lagt til: 15-Sep-2008
  Treff: 1476
Gi karakter til dette webstedet

 Skriving lindrer sorg 
Beskrivelse: Skriving kan være god sorgbearbeidelse for dem som har mistet en av sine nærmeste, men det bør kombineres med samtale i sorggrupper, viser en norsk studie.
  Lagt til: 09-Sep-2008
  Treff: 1712
Gi karakter til dette webstedet

 Å leve i og gjennom sorg 
Beskrivelse: Tapet av en person vi er glad i, medfører sorg. Det er vondt å miste en vi står nær. Noen ganger føles det som om hele tilværelsen er blitt ribbet for mening, og en kan tvile på om en noen gang kan bli skikkelig glad igjen.
  Lagt til: 15-Sep-2008
  Treff: 1810
Gi karakter til dette webstedet

Teknisk ansvarlig: Gorm Næss
itBergen.no er ikke ansvarlig for eventuelle feil/mangler på tilbud eller produkter fra firma som er linket fra itBergen.no sin portal.
Copyright itBergen.no 2020
Web site engine's code is Copyright © 2003
Sidegenerering: 0.096 Sekunder