Hjem Weblinker Partners Om Oss Annonsér

itBergen.no™ webhuset.no 
 Søk
norskenglish
 Navigasjon
    Hjem
       Mer Innhold

    Web-Linker
 

  Info om Partnersider Partner sider :
 Annonse (3)

Webhotell mini

Slår et slag for Bergen på nett
Hjemme hos grunderen til itBergen.no


Følgende artikkel stod i Åsane Tidende 11.04.03. Vi har fått tillatelse til å scanne artikkelen da avisen ikke er på Internett. Vi gjør oppmerksom på at antall treff oppgitt i avisutgaven er feil og skulle vært korrigert før trykking. Riktige antall treff finnes nedenfor.Da bilde i ÅT ikke lot seg overføre, ble bilde som Gorm Næss tok for BA, benyttet.

IT boblen som ikke sprakk.

Fredrik Sjøstrøm (62) ble førtidspensjonert og syntes det var en stor overgang å stå utenfor arbeidslivet. Og virketrangen ble ikke borte med pensjonen. Nå sitter han som suksessfull internett-gründer med egen nettportal.

Tekst : Karen Cecilie Lowzow                 Foto : Gorm Næss

                       

Billedtekst:  IT-GRÛNDER: Fredrik Sjøstrøm har utviklet en nyttig web-portal som er flittig brukt av mange.

- Det er de eldre som inntar nettet for fullt nå, sier Sjøstrøm som sitter i kjellerstuen og styrer en attraktiv nettportal som har opptil 24.000  treff hver eneste dag!  Høyeste antall treff på en dag ca. 45.000 !

 Verdiskapningen skjer her!

 - Vestlandet er et utrolig spennende område med et variert næringsliv, og det er her mesteparten av verdiskapningen i landet vårt foregår, sier Sjøstrøm som kan se tilbake på en lang og spennende karriere innen oljebransjen.

- Jeg kjøpte opp en del domene navn som jeg egentlig hadde tenkt å selge videre, men jeg bestemte meg for å heller å bruke navnet itbergen.no til å profilere at vi har en svært solid og oppegående it-bransje her vest. Men nå har jeg med de fleste bransjer, og itbergen.no er en solid informasjonsbase med over 5500 linker, sier Sjøstrøm som mener at han har gjort Gule sider overflødig, i alle fall på denne siden av vannskillet.

 Full tids redaktør.

 -Vi treffer Fredrik Sjøstrøm hjemme i Granlia, der han nå arbeider omtrent full tid med å redigere og vedlikeholde nettportalen.

- Det har tatt tre år å  bygge den opp, med god hjelp fra min datters samboer Gorm, sier Sjøstrøm som til og med tjener penger på virksomheten. Både gjennom annonser, og at virksomheter betaler en beskjeden sum for å ha linken til sin hjemmeside der. Så den tidligere markedssjefen  bruker også mye tid på salgsvirksomhet.

- Pengene står foreløpig på bok, og skal brukes til å videreutvikle portalen, sier Sjøstrøm som har planer for fremtiden. Han sitter blant annet på flere domenenavn med muligheter.

Sjøstrøm benytter også anledningen til å få sagt sin hjertens mening om mangt og mye under ”Redaktørens mening” på nettsiden som også finnes i en engelsk versjon.

Attraktiv.

 -Nettsiden har fått en del oppmerksomhet i det siste, og med rundt regnet 6 millioner treff i løpet av et år, er det ikke så rart. Nylig fikk han også lagt ut på siden en formidlingstjeneste for ulike anbud, noe han fikk fordi formidlerne fant ut at itbergen.no  var den nettsiden på vestlandet som egnet seg best til dette.

- Det bergenske næringslivet er ganske tradisjonelt, og vanskelig å bevege, mener Sjøstrøm som sitter og venter på at næringslivet skal bli litt mer på hugget.

- Jeg tror at det er viktig å huske på at den generasjonen som kommer på banen nå, krever mer og det er uhyre viktig at næringslivet har oppegående websider, for folk bruker Internett mer og mer for å finne informasjon om produkter og tjenester som de trenger eller er interessert i, sier han.

Samtidig som han mener at vi må ta høyde for at eldrebølgen også er på full fart inn i nye medier.

Komplett.

 -Det kan ikke være mye som mangler på nettportalen itbergen.no. Der finner du det meste for alle aldersgrupper enten det er snakk om næring og jobb, utdanning eller fornøyelser. Her ligger også verdens børser inne og linker til aviser verden over.

- Vi har lagt vekt på å lage en funksjonell portal med alt man trenger på Internett, sier Sjøstrøm som er stolt over produktet han har utviklet. Han legger heller ikke skjul på at det er viktig for ham å være en aktiv deltager og bidragsyter i samfunnslivet, etter at den tidligere jobben hans ble overflødig for fire år siden.

- Sjøstrøm har knyttet til seg flere samarbeidspartnere, som Åsane firmaene Non Stop kompetansesenter og Citius Data. Han har også fått tilbud fra interessenter som vil kjøpe hele eller deler av itbergen.no, men de har ikke fått napp. Fredrik Sjøstrøm har det for gøy med virksomheten til at han vil gi fra seg kontrollen.

- Det skjer mye spennende omkring portalen om dagen, og så lenge det er gøy og helsen holder så fortsetter jeg, smiler den blide gründeren.

 Planlegg for en ny tid.

- Jeg tror at mange får sjokk den dagen de blir pensjonist. De vet ikke hva de skal ta seg til, og kjennet seg utenfor. Særlig gjelder dette folk som meg, som jobbet så mye at venner og hobbier ble nedprioritert. Da har man ikke så mye å gå til, mener han og legger til at planlegging for pensjonisttilværelsen må til.

- Man må rett og slett planlegge hva man skal gjøre, enten det et prosjekter på hytte eller hus, eller hobbier eller reiser. Da vet man litt mer om hva man går til, og overgangen blir ikke så stor, sier han. Fra å være travelt opptatt og han arbeidskamerater rundt seg hele tiden, kan det bli ensomt når pensjonstiden innhenter en!

Copyright © by itBergen.no™ All Right Reserved.

Publisert den: 2003-12-04 (8227 lesninger)

[ Tilbake ]
itBergen.no eies og drives av Fredrik Sjøstrøm
Teknisk ansvarlig: Gorm Næss  - Webmaster: Fredrik Sjøstrøm - Bannerstatistikk for annonsører.
itBergen.no er ikke ansvarlig for eventuelle feil/mangler på tilbud eller produkter fra firma som er linket fra itBergen.no sin portal.
Copyright itBergen.no 2015
Du kan få overskriftene fra våre nyheter med backend.php , AvantGo-modulen eller ultramode.txt
Web site engine's code is Copyright © 2003 by PHP-Nuke. All Rights Reserved. PHP-Nuke is Free Software released under the GNU/GPL license.
Sidegenerering: 0.102 Sekunder