Hjem Weblinker Partners Om Oss Annonsér

itBergen.no™ webhuset.no 
 Søk
norskenglish
 Navigasjon
    Hjem
       Mer Innhold

    Web-Linker
 

  Info om Partnersider Partner sider :
 Annonse (3)

Webhotell mini

Pensjonisten som ble nettredaktør
Hjemme hos nettredaktøren/eieren av itBergen

Bergens Tidende på besøk


Artikkel i Bergens Tidende 01.03.02

Pensjonisten som ble nettredaktør.

Etter 30 år i bedriften ble markedssjef Fredrik Sjøstrøm
gjort overflødig. Tre år senere driver 62-åringen det
populære nettstedet itBergen - fra kjellerstuen på
Eidsvågneset.

 

 

Fredrik Sjøstrøm Nettredaktør itBergen.no

IKKE NETT NYTT: Investeringene i itBergen.no er beskjedne. Og bedriften lite fancy. Men det er ikke mange som har kontor med peis, 40 år gammelt brudebilde og ergometersykkel. GORM NÆSS(foto)


 

- Her om dagen hadde vi 17.000 treff. Fortsetter dette blir det nesten fem millioner i år!

Nettredaktør Sjøstrøm er fornøyd og stolt som en seksåring etter første tannfelling.

Tonen var en annen på tampen av 1999.

- Jeg var 60 år og hadde regnet med å jobbe tre-fire år til da jeg mistet jobben i Fina, da Shell "kjøpte" konkurrenten. Det var tungt, forteller Sjøstrøm.

 

5000 linker
Men Sjøstrøm er en liten luring og en stor optimist. Han kjøpte flere domener til internett, deriblant fjord-bergen og itBergen, som han egentlig hadde tenkt å selge videre. Men så fant han ut at han heller ville bruke navnet til å profilere it-bransjen i Bergen, som en slags motvekt til Opset «som skulle ha alt til Oslo».

Derfor laget han internettsiden itBergen, med god hjelp fra sin mellomste datters webkyndige samboer. It-boblen sprakk imidlertid fort og Sjøstrøm retter oppmerksomheten mot andre bransjer. Nå er itBergen blitt en infobase med 5000 linker til næringsliv, utdanningsinstitusjoner, media, underholdning, reiseliv...

- Siden er ment som et supplement til avisen, og den kan på mange måter erstatte Gule sider. På alle lenker ligger en i-boble med oversiktlig adresse og telefon. Slik blir det lett å finne frem, også for folk i min alder. Vi kan nemlig surfe på internett vi òg, humrer redaktøren, som bruker mye tid foran skjermen.


Sykkel fra 70-tallet

Han har fått laget engelsk versjon av itBergen og han har sørget for kontinuerlig nyhetsoppdatering fra CNN. Når han klikker seg inn på itBergen har han hele verden under høyrearmen. Verdenskartet på skatollet er trolig litt utdatert. Brudebildet oppå er fra 1963.

- Heldigvis har jeg en tålmodig kone. Det er blitt en del sene kvelder her nede. Mange ganger roper hun ned rundt midnatt og spør om jeg vil ha kveldsmat.

Pensjonist Sjøstrøm sier han har det som plommen i egget. I kjellerstuen både surfer og sykler han. Ikke mange som har kontor med peis, tv og oransje ergometersykkel fra 70-tallet.

- Jeg brukte sykkelen mye da jeg skulle trene meg opp etter en "smell"  i 1987. Jeg vet litt om hva det vil si å bli satt ut av spill. Og jeg har lært litt av hvert av det.


Pensjonister må planlegge

Den tidligere markedssjefen i Fina mener bedriftene burde bli flinkere til å snakke med folk som skal ut i tidlig pensjon.

- Det kan være en voldsom omstilling for folk som har lagt mye i jobben og kanskje har de fleste vennene der. De som skal ut må også selv planlegge godt. Ellers kan dagene bli lange. Jeg har tro på at man kan utvikle seg langt opp i årene hvis man er nysgjerrig og har arbeidskapasitet.

Fredrik Sjøstrøm har nettopp bevilget seg ny datamaskin, men ellers er investeringene i itBergen beskjedne. Utbyttet likeså, hevder han. Foreløpig har han ikke tatt ut fem øre, men lar innkomne penger stå på firmaets bok. «Så få ungene sloss om det siden...»

Han setter seg opp på sykkelen og konstaterer at hjertet holder koken - som en bulldoser. ¨

- Mykje tran og ingen røyk, då går det bra, sier han og trør i vei.

Så lenge han har så mye gøy med itBergen vil han fortsette som nettredaktør. Innimellom skriver han ledere hvor han uttaler seg om ting som engasjerer. Næringslivsledere med millionlønn som krever moderasjon fra arbeidstakerne, for eksempel. Da tenner Sjøstrøm. Godt for helsen å få det ut - på nettet...

- Å bygge opp itBergen har vært bra for selvfølelsen. Det gjør godt å vise at en duger, også etter fylte 60. Jeg driver på så lenge helsen holder, men jeg vil jo ikke la det gå for mye ut over konen.
 

Copyright © by itBergen.no™ All Right Reserved.

Publisert den: 2003-12-04 (8269 lesninger)

[ Tilbake ]
itBergen.no eies og drives av Fredrik Sjøstrøm
Teknisk ansvarlig: Gorm Næss  - Webmaster: Fredrik Sjøstrøm - Bannerstatistikk for annonsører.
itBergen.no er ikke ansvarlig for eventuelle feil/mangler på tilbud eller produkter fra firma som er linket fra itBergen.no sin portal.
Copyright itBergen.no 2015
Du kan få overskriftene fra våre nyheter med backend.php , AvantGo-modulen eller ultramode.txt
Web site engine's code is Copyright © 2003 by PHP-Nuke. All Rights Reserved. PHP-Nuke is Free Software released under the GNU/GPL license.
Sidegenerering: 0.085 Sekunder